uFeel.me
Под Илчов баир
Автор: pin4e,  6 октомври 2011 г. в 22:46 ч.
прочити: 628

Моят град живее под баира,  дето е пораснала душата ми.


Белият баир, повит с чимшири, перуникa и небе за качване.


Нощите, потурчени светулки, гаснат бавно - черкви след молебен,


чакащи луната - черна булка, гърбом да захвърли светещ гербер.




 Слънцето се вдига - гладен гларус, гмурне се в небето и се люшне.



Мъчно е, когато иде август - после нямам сили да го пусна.



Аз и баба, хванали баира, качваме по стръмното напряко.


Изтънява като гръм Всемирът - циганско дайре след дълго лято.




 Зреят трънки. Шири се чимширът.  Пада есен в клоните на ясен.



Аз почти преполових баира. Баба го качи - не  е опасен.


Пие леблебия, бъбрят с Господ. Аз пълзя нагоре и не спирам,


за да го нагледам отвисоко...  Моят град живее под баира.


2011*




 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me