uFeel.me
Плачещи свещи
Автор: dar4e_to,  22 октомври 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 535
Побързах да се скрия от дъжда
под стрехите, превърнати в чадъри.
Преливах и превръщах се в бразда,
удавена в сълзливите кахъри.


А ти не тръгна с мен. Остана там,
където ни разделяше вината.
Издигна си от спомените храм
и ме превърна в мисъл непозната.


Не ме поиска. Можеше и сам
да съградиш от сенки светлината.
Не ме потърси! Трябваше да знам.
И не валеше - плачеше душата.

Една ръка, протегната към мен
не ме спаси, а сякаш ме разпъна.
Светът ни вече беше разделен.
И обичта измислена потъна.


Не беше стряха. Беше суета.
Опитах да забравя, но насила.
Във храма ти от тиха самота
сред плачещи свещици бях се скрила.


И ще ме виждаш - в пламъци и дим.
Те ще напомнят за дъжда пороен.
Ще бъда в храма плач недоловим
и тъжна сянка в спомен неспокоен.


21.10.2007 г.
Дарина Дечева

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me