uFeel.me
Песничка без смисъл
Автор: marlene,  28 март 2011 г. в 14:50 ч.
прочити: 189

Безсмислени са светлите капчуци,
отдадени на слънцето в нега,
предсмъртната им песен по улуците
е просто квинтесенция от тишина. 

Безсмислени са звездните сюжети
във веронез, аквамарин и тюркоаз,
щом мъртва е оназ звезда, която светеше
във хаоса на неспокойното ми Аз.

Безсмислени са паячетата по ъглите
и мрежите им леки до въздушност,
капките дъждовни са нелепи до закръгленост,
а вятърът в дърветата е дразнещо послушен.

Безсмислен е и полетът на птиците,
когато са сами в лазура необятен,
безсмислието като нерв е опнало дъха на жиците,
без теб безсмислен е светът и крайно непонятен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me