uFeel.me
Песни за литургия
Автор: rosen_rosen,  31 май 2010 г. в 10:50 ч.
прочити: 494

Неделя - ден за литургия.
Камбани празнично звънят...
Творят предутринна магия,
в която с мир и благодат,
ще влезем в храма мълчаливо,
свещùчки да запалим пак,
да се помолим търпеливо,
докато бавно догорят.

А там свещеник ще прикани
към милост нашите души,
с Христови думи ще ги храни,
та вяра в тях да заблести.
Онази вяра - съвършенство,
духът, към който се стремим,
всевишен израз на блаженство,
със сетива - неуловим.

С приятели  ангелогласни - 
хористи, седнали до мен,
ще пеем химните прекрасни -
от своя плам да раздадем
и огън тих, и благороден,
граден със звуци и мечти,
в които всеки е свободен
по своя воля да твори...

\"Достойно ест\" и \"Святий, Боже\",
\"Тебе поем\"  и \"Отче наш\", 
за всякой пеем, та да може,
почувствал в себе си кураж,
да е възвùшен, да е силен,
да се усети като нов,
да е обичан и закрилян
с надежда, вяра и любов.

Написани от два-три века,
в далечни, стари времена,
самовградил се е във тях човекът,
докоснал се до светостта.
Вървял по пътя си нелесен
в смирен, божествен благослов,
написал \"Херувимска песен\",
за да я пееме с любов.

И всеки Бога щом достигне
в молитвите си, в мисълта,
усмихнат погледа ще вдигне
под звуците на песента.
Приел от мъдрото Му слово,
изпълнен с радост и без страх,
по пътя си, поел отново,
ще е пречистен, и без грях.

Хармония миролюбива,
събрала обич, красота,
създадена да ни облива
с ненакърнèна доброта.
Неземна песен за прослава,
в душите пак ще зазвучи,
на всеки тя да подарява
успехи в бъдещите дни.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me