uFeel.me
Песен за висшиста
Автор: mitivan,  2 февруари 2013 г. в 20:08 ч.
прочити: 551
Видях един младеж на спирката случайно
- картина прозаична и нещо обичайно.

Младежът бе висок, строен и левент -
преди една година добър е бил студент.

Днес, с диплома в ръка и с висше образование,
уви, не е намерил в живота си призвание...

С добра душа, сърце – по всичко си личеше...
със четка и с лепило афиши там лепеше,

на някаква певица, изкустна във чалгата,
де с чудния си глас, прославя днес страната...

По дух поклонник е, на Христовата вяра,
съдбата му обаче до тук го днес докара...

за хляба да изкара – да стане „работяга“,
пари да припечели, в чужбина за да бяга...

Приказвахме надълго за всички теглила,
с народа де се случват в градове и по села.

Накрая пожелах му да бъде здрав и жив...
И тръгна той нататък по пътя си трънлив...

5-18 октомври, 2010 г. mitivan

Информация: Творбата е написана по истинска случка.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me