uFeel.me
Път
Автор: de_bra,  7 юли 2009 г. в 00:41 ч.
прочити: 386
Ден след ден аз вървя по пътеките прашни,
дето хора преди и след мен
ще минават - страхливо-безстрашно,
но неспирно - ден подир ден.

Преминавам планини и морета,
преживявам свойте радости, скръб,
и вървя си полека-полека
в тоз изтъркан от ходене път

Колко стъпки пред мен извървени

във посоки различни, навред!
Колко дири стоят съхранени
в този път без епоха, без век!

И минавам, вървя по реда си,
в пътя прашен, за души отреден,
но защо ли сърцето ми тъй се бори с гнева си,
щом е толкоз банално този свят уреден?

Тук за всеки посока и място си има,
и за всяко препятствие все намира се брод,
но защо ли сърцето ми в мъка се свива,
щом погледне в сърцата на този народ?

От човешка душа са родени

злоба, мъст, лицемерие и лъжа,
завист отровна и омраза до нея
в мен убиват и сърце, и душа...

05.07.2009

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me