uFeel.me
Пълнолетие
Автор: tonia_borisova,  6 юли 2011 г. в 00:52 ч.
прочити: 1611


На Дими – с обич и благослов!

Цветя аз няма да даря –

самата ти си цвете:

уханна момина сълза

родена в снеговете!

Светът ни с теб е по-красив,

повярвай, мила Дими –

усмихнат, песенно-щастлив,

изпълнен с дивни рими...

До днес под бащино крило

и с майчините ласки,

житейското ти колело

въртя се безопасно:

далеч от грижи и беди!

Но Детството отмина...

Сама в дълбоките води

нагазваш, Димитрина!

Не бой се – Обичта-въже

сред бурните талази,

от всяко грешно ДА и НЕ

за миг ще те предпази.

Но в следващия вече ти

ще трябва да решаваш -

дали напред да продължиш

или да се предаваш?

Не трябва – ти си Водолей –

вселенски извисена!

Когато най-боли – запей;

не падай на колене!

Прекрасна, нежна и добра,

с душа на пеперуда,

поемаш дълъг път сега:

пленителен и труден!

От теб зависи накъде

и колко нависоко

ще литнат твоите криле

във вярната посока.

От бурите не се плаши:

пречистват небесата

да могат милиард звезди

да радват сетивата.

С любов ще те благословя:

с очите на сърцето си–

да видиш Своята звезда

в нощта на Пълнолетие!

01.02.2011г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me