uFeel.me
ПРОЛЕТНА ПОЕМА
Автор: Krassimira_Stoynova,  28 април 2013 г. в 08:33 ч.
прочити: 432

(възстановено)


В сърцето си пазя поема,

написана само за теб –

от мисли най-чисти родена

и с дъх на ухаещ букет.

 

Игликата жълта в букета,

откъсната в месец април,

е моята същност, превзета

от тебе, любими, мой мил!

 

Камбанка лилава и нежна

трепти и люлей стебълце

и пее за обич безбрежна

на мойто любящо сърце.

 

Виж малкото ситничко цвете,

виж синия полски синчец

как свети в очите ми двете,

аз зърна ли теб – хубавец.

 

А в тънкия стрък по средата

на утринен, ален, свеж мак,

най-нежен цветец на земята,

пораснал сред житния злак,

 

ти мойта любов вдъхновена

почувствай, открий, съзерцай –

в цветята на тази поема

без думи ме ти опознай!

 

04.2010 (Великден)

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me