uFeel.me
ПРИЯТЕЛ
Автор: diva,  22 ноември 2012 г. в 08:12 ч.
прочити: 255


Уверено стъпваме по дрипав паваж,
фугите му прораснали с бабини зъби.
Тръните им ехидно и нагло се хилят,
готови да разкъсат плътта.
И се забиват. Раздират. Кървят.
Не зная дали ще съумеем
да излекуваме раните да не гноят.
Вместо отговор, с изхабените си
от фалшиво обичане устни,
изглаждаш бръчките край моите очи.
Без да питаш дали са от усмивки.
Или от друго.
Аз твоите рани с усмивка лекувам.
На пръсти се вдигам,
бинтове късам от дъгата -
с нея превързвам разранените пръсти.
Като малко дете те залъгвам,
че целувка болката ще спре...
И уверени крачим
към далечен съдран хоризонт.
Да го закърпим със звук от камбани.
И жужене на диви пчели.
Какво, като по раменете ми голи
просмуква се млечна мъгла?
Нали имам теб за другар и опора...

Майната му на света.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me