uFeel.me
ПРИКАЗКА
Автор: dadi281,  28 май 2011 г. в 16:03 ч.
прочити: 341
В антични времена на гладиатори и битки
в далечната империя на Рим,
в разкош и почит живяла приказна хетера.
Заради всеотдайната и нежност и любов
сенатор знатен прекрасен дом и подарил,
там където извори лечебни има в провинция прекрасна.
Вилата Тя кръстила Армира 
в сърцето на Родопа планина 
до извивките на позната нам река.
Там сред мраморни стени и подове с мозайки пъстри
гостите на своя благодетел,посрещала е със финес.
В залата с лика на Медузата Горгона
сред танци, музика, забава
дните бързо оминавали в забрава
Векове изминали са от тогава,
никой името не помни на красивата жена,
но вилата с мозайките остава
за да разказва на света, 
за красотата и стила, за миналите дни
и за живота що е бил тогава.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me