uFeel.me
ПРИКАЗКА
Автор: bohem,  24 април 2010 г. в 19:41 ч.
прочити: 631
Нощ през Май. Пеперудена нощ
и луната със сенки игриви –
в танц разголена след полунощ,
обладана от дух самодива...
Нарисувана, приказна нощ,
със небе от страст полудяло,
с рой щурци, за душата разкош
и светулки, съзвездие цяло...
Във колиба до речния бряг,
любовта във нощта приютена –
поразгърден и едър добряк
и до него жена му, блажена...
Люлка дървена, кукла и тя –
дъщеричката във полумрака,
спи, прегърнала своя звезда,
а в съня й, сам принцът я чака...
Във живота й, принцът ранен
е бащата – добряк във душата,
простоват и широко скроен,
не познал във живота лъжата...
Насред селото казал веднъж,
че и кметът във кметството мами...
Със достойнство спокойният мъж
с пръст посочил сам кмета безсрамник.
Скрило слънцето облак от гняв...
Изпокрили се пойните птици...
Той бил крив, а държавникът прав...
И прокудили “злите езици”...
Сам понесъл живота в ръце
си заминал добрякът от село,
стиснал спящото малко дете –
със жена си закрачили смело...
А над малкото китно селце
гръм ударил и буря вилняла...
Нечовешкото кметско сърце
на мълнията не издържало...
През нощта този весел добряк
бил посрещнат в колиба в гората...
Свят си имал от сутрин до мрак,
Бил белязан с любов от съдбата...
Всяка нощ го вестявала тя
да му свети с луна кръглолика –
добрата фея на любовта
и с птичи глас му чуруликала...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me