uFeel.me
ПРЕМИНАХ ПРЕЗ БУРИ
Автор: mitivan,  19 юни 2012 г. в 13:47 ч.
прочити: 396

Преминах през много сърдечни крушения,

чудак и самотник, но честно живял,

в тъгите и скърби сред нощните бдения,

с надежда съм твоето име шептял.

 

На принципи верен, но не суеверен,

през бури житейски докрай устоях;

със дух благороден и винаги верен

към ближните хора, с които живях.

 

Но ето, сега, безлик сред тълпите,

и аз като всеки самотен човек,

вървя по следите, припомням си дните,

оставил зад себе си в стария век.

 

***

Една звезда мина през мойта вселена,

кръжи по спирала в небесния свод;

от Рак долетяла, във знак на Овена,

понесла в душата си звездния код.

 

***

По своя пътека със устрем младежки,

на щанда ми с книги пристигаше там,

край щандове с дрешки на мили колежки...

Тя – прелестна фея, аз - скромен Адам.

 

От близки прокуден, в жената съм влюбен,

в душата се раждат най-светли мечти;

животът – красив е, умът ми - пробуден,

а ти, хубавице, грехът ми прости.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me