uFeel.me
ПЕСЕН ЗА БУРГАС
Автор: Slava56,  23 август 2008 г. в 13:30 ч.
прочити: 455
Пътя познат
бавно, бавно изминах,
търсех моя Бургас
отпреди трийсет години.
Търсех моя Бургас
под ефирни небесни дантели,
в гларусов вик
и в крилете на чайките бели.

Стигнах брега -
че Бургас без морето какво е?
Ням е Бургас,
ням без гласа на прибоя.
Нощем сляп е Бургас
без светлината но фара.
Ти, мой Бургас,
моя жива надежда и вяра!

Моят Бургас
не умира със старите сгради.
Той е във нас,
във душите, останали млади.
Жив е, жив е Бургас,
щом, приятели, тук ви намирам!
Моят вечен Бургас
във сърцата ви млади пулсира.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me