uFeel.me
ПАЯКЪТ
Автор: dobromirpenkov,  18 април 2011 г. в 09:34 ч.
прочити: 295

ПАЯКЪТ

 В тоалетната се появи паяк,
по-точно - паячица.
Застана в ъгъла
и търпеливо зачака своя жених.

И ето - на седмия ден
като в приказка
от нищото той се яви -
уж наперен, но плах.

Направи крачка
на другия ден - още две.
На третия приближи
и нежно докосна крачето й с длан...
И зачака фаталния миг...

На сутринта бе застинал
безмълвен и ням...
Издъхнал
в последната тръпка екстаз.

Тя бавно и тържествено
напускаше брачното ложе.

Отиваше да роди
своите влюбени паячки,
за да убиват
в името на живота.

Отиваше да роди
своите влюбени паяци,
за да умират
в името на любовта.

Април 2006 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me