uFeel.me
Отлетяло село
Автор: Anita765,  20 септември 2009 г. в 17:37 ч.
прочити: 537
Есенно е. Дядо пак е седнал под асмата.
Циганското лято кацнало в очите му.
Две кокошчици си спорят с тишината
и отекват някъде сълзите на върбите.

Някакво дете е спряло до чешмата.
Тъжно се усмихват керемидите на селото.
По ръцете му прозрачна стича се водата.
Пътя към завръщането пак поела съм.

Портата е друга. Вече съм го казвала.
И цветята във градината са променени.
Сърцето ми е извор, спомен и носталгия,
а геранът в двора свил се е и дреме.

Баба във престилката събрала круши,
крета с нейната усмивчица приведена,
сякаш ей сега ще ги остави и ме гушне
с прегръдката, която беше за последно.

Само че сама си сплитам днеска плитките
и се чувствам все едно изгубено петаче.
Отлетяло село. Виждам го във ято птици.
Онемяла съм. И много тихо ми се плаче.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me