uFeel.me
Отблясъци
Автор: severianin,  20 април 2013 г. в 07:30 ч.
прочити: 394


Исках да бъдем със теб, както някога, двама.
Ти ми отвори,
но как да прекрача – не зная.
Място за мене и днес, както някога, няма –
сенки безплътни стълпени са в твоята стая.

Исках със тебе по глътка да пием за сбогом.
Ти ми наля.
Но това не е вино за мене –
даже наздравица проста да вдигна не мога:
само отблясъци в празната чаша се пенят.

Исках да сложа ръка на гръдта до сърцето,
чувство от някога
в залеза сив да покълне –
сухи и мраморно хладни не трепват ръцете,
само със спомени мъртви сърцето е пълно.

Спомени,
сенки,
отблясъци...
Мъртви миражи
скриват на тази пустиня безплодния пясък.
Има ли плът изживяното,
кой ще ми каже,
или е сянка от спомен,
измамен отблясък?...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me