uFeel.me
Опус за две сълзи върху клавишите на миглите ми
Автор: Kasiana,  7 януари 2013 г. в 08:20 ч.
прочити: 171
Върху клавишите на миглите ми две сълзи
шепота нечут на тъжното сърце нотират…
И ту мъгла под пръстчетата им пълзи,
ту светлини от сто слънца извират…

Избликват образи, любови, древни светове;
колизии, примирия, падения, възходи…
Разнищват си вражди крале и богове;
вълчица в нощи персеидни броди…

Сред този всепроникващ хаос деветте души,
които вечно в мен на абордаж живеят,
които никой и до днес не изкуши
при девет бала ес-о-ес да пеят,

като корсари тайно дебнат в моето сърце
да ме покръстят горди в щорма на морето,
от албатрос отскубнали с мерак перце,
делфин да ми изпишат на лицето…

И двете бисерни сълзи със смях да разлетят
от миглите-клавиши вихрено, стакато, диво,
и с думи - опус нов след миг да сътворят
за нещо истинско, нетленно, живо…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me