uFeel.me
Омраза, гняв и... Слово
Автор: Snowflower,  31 юли 2011 г. в 13:48 ч.
прочити: 514

 
Във себе си влели
на думите силата,

гневът и омразата заедно

за обич запели,

за святост и истина,

за ново, добро (уж!) начало…

 
И днес пак твърдят,

че с любов е било,

че само така се спасява

най-верният път,

че нямало зло,

дори, че не търсели слава…

 
Облечени в слово,

омраза и гняв

променят света – накъде ли?!

И сякаш с олово

от упор рушат -

погребват идеите смели…

 
Но Словото силно

омраза и гняв

да бъдат разкрити решило –

не пяло фалшиво,

не следвало тях,

на себе си не изменило!

 
Пак нови идеи

се раждат сега,

възкръсват идеите стари…

А Словото… ще ли

да бъде слуга?! -

Не! Птица е! Път ще намери!
    

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me