uFeel.me
Объркани сълзи
Автор: ivosla,  2 януари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 547
Беше есен и се сипеше дъжд.
На малката уличка нямаше хора.
Във празната стая стоеше мъж
и през стъклото разплакано отправил бе взор.
Не, не той... Стъклото плачеше.
Той самият не умееше да плаче.
Дъждът си валеше, обаче...
Изведнъж на улицата излезе момиче.
Едно такова малко, с рокля на цветя.
В едната ръка носеше чанта и тичаше.
В другата – чадърът огромен на своя баща.
Момичето се гордееше с новата рокля,
получи подарък и торта със седем свещички.
Не съжаляваше, че дъждът роклята измокри –
много искаше да я покаже на всички.
В този момент забързан чичко
беше пришпорил скъпа кола.
Отиваше той да вземе парички
за своите съмнителни тъмни дела.
...Стъклото за миг престана да плаче.
Със малкото тяло сълзите избърса.
В очите детски нахлуваше здрачът...
Напразно отчаяно слънцето търсиха.
“Стана внезапно” – повтаряше той.
“Не я забелязах, отнякъде изскочи”...
Дъждът се беше превърнал в порой,
а чичкото подгизнал нещо сочеше.
Той така и не забеляза новата рокля.
Бе първо унесен, а после “си изпати”.
Сега тя не беше просто измокрена –
кал и кръв погребаха цветята й.
Отдавна всички отвън бяха мокри.
Дъждът си валеше, обаче...
Съжалявайки за... хубавата рокля
мъжът в стаята реши да поплаче…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me