uFeel.me
ОДА ЗА ВОДАТА
Автор: Liliyanaandreeva,  22 март 2011 г. в 13:45 ч.
прочити: 229

ОДА ЗА ВОДАТА

Немият небесен Капитан
сътвори могъщия Океан
от капчица небесна роса,
и дъждовната цветна дъга…
Вълни разлюляха морето,
облаци покриха небето,
а Зевс с мълния и блясък
огласи с гръмовен трясък
земята, океана, върховете
и роди света на световете…
Спуснаха се буйни потоци
в ждрела, езера и отскоци,
напоиха зажаднялата Земя
покълнаха треви и цветя…
Пръкнаха се животинки,
запълзяха вред гадинки,
избуя свещената гора,
окъпана с дъждовната вода,
огласи се с птичи песни -
възхвала за силите небесни...
Избуя и златен житен клас
в долините на земния Атлас,
наляха се с нектар лозята,
родиха се човека и жената…
Приказката ми е недовършена,
че волята ми е прекършена,
че не пазим природния закон,
подчинени на първичния нагон…
Но се покланям до земята,
на дъжда, снега и на водата;
величая природния творец,
и от малък стих му свих венец…


По случай деня на водата – 22 март

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me