uFeel.me
ОБРЕЧЕНИ
Автор: zefpet,  25 септември 2011 г. в 20:30 ч.
прочити: 543

Обгръщаше ме тайната на нощна пелена,

налях си чаша бира и заслушах тишината.

Дочуваха се звуци, подредени във слова,

а нейде плахи ноти си подсвиркваха соната.

                                   

Препълненият пепелник ми прати облак дим,

разсърдена угасна и последната цигара.

Асмата натежала май се правеше на мим,

прегръщаше с ластуните смокинята ни стара.

 

Изписка малко птиче във кошмарния си сън,

измяука и котакът на съседа недоволно.

От розата увехнала стърчеше нагъл трън –

единствен май от всички, той се чувстваше свободен.

 

А бирата се стопли и се вкисна от каприз,

забравена, обидена от нулево внимание.

Сив облак до луната се превърна във артист,

печелещ ме за публика с престорено старание.

 

И тази нощ ще бъда с мойта тиха самота,

дали не сме обречени да бъдем неразделни?

Дали това е избор, или сляпата съдба?

В душата ми е нощ и е толкова студено…

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me