uFeel.me
Новолуние
Автор: Принцеса Променанде,  15 февруари 2011 г. в 20:04 ч.
прочити: 252
Резен от дюля, тази млада Луна,

потреперва и облото рамо


залюлява си сянката, леко,едва


от небето се мъчи да стане.


Но къде ще избяга - не знае


от минутите дълги, протяжни


по дърветата стари чертае


с лунни мигли - гъсти и влажни.


Всички гълъби в Стария град


слагат сивите, мокри пижами,


на небето по златния шев


са намятани тънки юргани,


от последните капки мъгла.


Колко много слепи прозорци


крият старите, тъжни фасади


а пердета на точки крепят


празни, пукнати вази ...


Тази моя Луна недозряла


е момиче на двайсет години.


Хайде, окръгляй ги тез рамене,


дано котка пътя ти не мине!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me