uFeel.me
Нощенка
Автор: machkar,  5 октомври 2012 г. в 12:25 ч.
прочити: 355

 

В изложбата на мъртвия художник

(доскоро неизвестен никому) -

изображение на полско цвете

и тяло на летяла пеперуда

върху него.

 

Той претворява камък

на дихание -

възкликват и наддават едновременно

огладените рокли и костюми.

 

А под прашното вече стъкло -

разперила кадифе

препарираната пеперуда

закрива пърхащите светлосенки

на своето нарисувано цвете.

 

Ето защо

художникът е мъртъв.

 

*
Нощенка - пеперуда, която яде плодовете ни

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me