uFeel.me
Нощ на славеи
Автор: Florzelenogor,  29 декември 2009 г. в 17:52 ч.
прочити: 409
Във сребърното езеро пера от гъски падат,
цикламено небето се разлива в акварел;
сънуващи докосване, две длани се разтварят;
рисува тънка четка, сенки в нощния предел.

Прозрачно-бели камъчета в звън се разпиляват,
изпуснати от шепи, с топъл дъх на карамел;
лицето на луната постепенно избледнява,
угасва в тишината и последният дуел.

Под призрачен воал, звездите бавно се разгарят,
изящен водопад пред тях, в поклон се е привел;
беззвучни стъпки по тревата, спомени оставят,
трепти единствен поглед, в обичта си смел.

Пробудени в прохладата, листата зашумяват,
със полъха на вятъра, тревогите отнел;
сред розовите храсти, късни славеи запяват,
зове ги моят глас - Тинувиел... Тинувиел... 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me