uFeel.me
Ноктюрно
Автор: raders,  12 януари 2013 г. в 19:32 ч.
прочити: 320

               

 

Измислих среднощно, че пак си дошла -

понесла със себе си празник.

И търся те в длани от сън и мъгла.

Напразно. Напразно.

 

Но тези измислици дълго мълчат.

Къде те изгубих – не зная.

Пътувам на зимния залез с лъча

към края. Към края.

 

И старият клоун отдавна е ням.

Отдавна тежи непотребен.

Запалих звездите от звездния храм

за тебе. За тебе.

 

Изпрах тишината от мъртъв сезон

в безумната скръб на палача.

Но в тази безсмислица има резон

Мъжете не плачат.

 

Оставям след себе си бяла следа

и вести от никой не чакам.

Попих океани мълчана вода

с парцали от мрака.

 

Понякога в спомена плуват мъгли

с усмивки от звездни принцеси

и тихо в съня ми тъгата вали –

Къде си? Къде си?

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me