uFeel.me
Неразтворен буквар
Автор: zefpet,  19 април 2013 г. в 10:42 ч.
прочити: 563
Моят свят пак е луд, а денят се преби
под стъблата на улични лампи.
Трепетлики не раснат в усойни гори
и сълзѝ не извират от пламъка.

Светлината от свещ е спасителен свян
на мечти, изгорели в невежест.
Няма милост и прошка, а само пиян
дух разхожда се в нощни безбрежия.

Уморих се да бъда и мъж, и човек,
превъзмогващ тегоби и... участ.
Не, не искам да вярвам, че в божи проект
ненормален съм в общата лудост.

Преобръщам безкрайните книжни слова,
търся истини. Що ли ми трябват?
Аз съм само един неразтворен буквар,
писан с болка и спомен за вяра. 

Илко Карайчев - zefpet

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me