uFeel.me
Неканен...
Автор: nella_gold,  29 август 2010 г. в 22:21 ч.
прочити: 287
Добра ти вечер!

Ела.

Влизай!

Очаквах те, Боже.

Няма нищо!

Добре си дошъл!

Какво от това, че неканен пристигаш?!

Вярно е, нямам нищо на масата,

но ще сложа, каквото си дал.

И ...не чакай много.

Бедна е мойта трапеза,

но нали затова е богата душата ми?!

Ето. Засоли си от хляба.

Макар вчерашен, още е вкусен.

Пости е, Господи, пости...

И за блажно още е рано.

Но за гладния къшеят хляб е достатъчен.

Само залък – да го засити...

Ти така си ме учил, Боже!

А и баба,

(да е простена душата й!),

все твойте думи повтаряше...

Ето и чаша вино... Последното.

Да ти разкваси устата.

Малко горчиво, но е пивко

за жадните.

Хайде, наздраве!

После...

Ще си тръгнеш обратно.

За да е мир на душата ти!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me