uFeel.me
Неизпратени писма
Автор: inamay,  25 януари 2009 г. в 15:35 ч.
прочити: 258
Из прегорелите от зимен студ треви
червените коси на залезния вятър
люлеят пламъци на сухи свещи.
Загледан в своята проекция,
пресечени следи от мисли 
на двойка кръгли облаци,  
върхът в една топола
скоро ще заспи.
В премигванията на двете точки
между минути наобратно
и прави часове
в стъклото на часовник,
долавям шум от думи
на будни мои нощи.
Прозорецът разглежда от високо
как се прибира този ден.
По керемидите на къщи
брои целувки от последните лъчи
и ниже с тях вечерна броеница,
завърнали се за съня си гълъби.
От уморените витрини
разбудената светлина на лампи
изпълва улицата с привечер.
Полека стига първата тераса,
прекрачва и плисва изведнъж
обема си във стаята.
От пода се въздига масата,
олтар за жертвовсекидневие,
подрежда в поглед чаша за кафе
с изстинали следи
от пътища на глътки…
В сълзици алени, зрънца от нар,
съдбата ми разчита линиите избор…
невзрачна подвързия Дебелянов
и нишката-следа,
която свързва моята душа с екрана... 
и неизпращаните ми писма, 
последвали една покана 
да допиша стихове…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me