uFeel.me
Не ти ли омръзна?
Автор: CAMODIVA,  13 април 2011 г. в 16:00 ч.
прочити: 313
Не ти ли омръзна, Господи,
все за ръка да ни водиш?
Ние изчадия прости сме,
мъдрост не ще ни споходи.

От пръст и вода кал сторихме,
а не цъфтящи градини,
чест и любов загробихме -
как злото да ни подмине?

Не ти ли омръзна в тъмното
звезди да палиш в олтара?
Ние пак тъпчем по съмнало,
грешни, в пътеката стара.

И пак се кръстим по празници,
свещ палим, попът мърмори...
Може да сме измамници,
но нека ни видят хората.

Май ти омръзна, истински,
но я ни прати по дявола,
да видиш колко сме хрисими
и как се учим на вяра.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me