uFeel.me
Не съм крадец на праскови
Автор: argonyk,  15 март 2012 г. в 12:30 ч.
прочити: 311

Гледаш ме толкова ласкаво,

сякаш предлагам сливи за смет.

Не съм крадецът на праскови,

а кварталният скучен поет.


Този, дето често бродира

плочника грапав на оверлог,

и звездите с рамо подпира,

на небето под гьола дълбок.


Аз незримото виждам чрез стих,

в късогледите нощи и дни.

Не в куплети от себе си скрих -

в тях зрънце от мене кълни.

 

От плевели едри несмогнах

да израсна към синята вис.

От скука Михаля не погнах -

негримиран квартален артист.


Не, не съм крадец на праскови

и не предлагам сливи за смет.

Докосни ме с пръсти ласкаво,

лудите, казват, били на късмет.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me