uFeel.me
На седмия ден
Автор: Елишка,  19 май 2009 г. в 14:44 ч.
прочити: 379
Шест дена си кърпех душата. Разшивах,
когато ми спираше въздухът вечер.
И вместо без теб да умра, аз заспивах
поредния сън, в краткотрайност облечен.


Нощта беше два пъти сякаш по-дълга.
Змия намотана... из цялата стая.
Посрещах, щом дойде. Изпращах, щом тръгне -
еднакво самотна във двата и края.


И точно по светло започвах наново
с несигурен шев - както стъпва слепецът.
Плътта ми, зашита почти на сурово,
се късаше там, отстрани до конеца.


И хлътваше външният свят надълбоко -
в душата ми, сам си дълбаеше ниша.
На шестия ден се видях от високо...
На седмия - ти ми помогна да дишам.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me