uFeel.me
На Русия с любов
Автор: Danny.di,  17 юли 2013 г. в 18:28 ч.
прочити: 325

Русия- несбъдната моя мечта.
Земя- необятна надлъж и нашир.
С открити очи ще напусна света,
че по твоите свети места не съм бил.

Тъй много ли струва тази мечта-
във твойте обятия да бях се родил,
да крача със гордост по тези места,
където в съня си само съм бил.

Да видя с очите на Петър Велики,
с перото на Пушкин как в матушка Русь
на руската тройка пеят шейните:
\"Друзья мои, прекрасен наш союз!\" (1)

Да галя плода на рябинушка млада,
да вкусвам любовно сок от бреза
и страсти любовни да пия с наслада:
\"Как упоительны в России вечера\"!  (2)

 

               
                           ***

(1) \"19 октября\", А. С. Пушкин

(2) \"Как упоительны в России вечера\", Белый орел

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me