uFeel.me
На Еньовден
Автор: CAMODIVA,  24 юни 2011 г. в 10:21 ч.
прочити: 271
Земята разплете си буйната, дива коса
и с нея зави планини, равнини и ливади -
лечебни треви, благи билки, уханни цветя.
Под слънцето огнено в извора лумнаха клади.

Посрещнах трептящия изгрев сред капки роса,
небето извечно с усмивка над мен се разтвори,
окъпах се в бистри потоци от жива вода,
венец си заплетох, предтеча у мен проговори.

И устремно втурнах се, Еньов букет да бера,
наричах за здраве, за обич и вярност, сполука.
Отново бях ладина жрица, билярка добра,
отново в сърцето ми древната мъдрост почука.

В магия заплетоха облаци бели мечти,
надежда и милост да носят в съдбите ни слепи...
Не шарена китка държах от омайни треви,
а слънчев лъч сякаш, изгарящ, бях стиснала в шепи.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me