uFeel.me
НЕ ЩЕ МИ СТИГНЕ ВРЕМЕТО...
Автор: dobromirpenkov,  1 април 2011 г. в 10:08 ч.
прочити: 359
 

Да свърша имам толкова неща,
а времето не ще ми стигне -

ще пламне трескавата ми глава
или сърцето с грохот ще изригне.

Да свърша имам толкова неща,
макар труда си не спестих -
остана тука недовършена стена,
а там ме чака недописан стих.

Стената ще довърши друг зидар
челото потно като брише,
но нямам толкова добър другар
стиха пресекнал да допише.

Ще се захлопне пътната врата
преди да е изминат пътя
и ще останат неизмити от прахта
неясни спомени и чувства скъпи.

И ще напиша още някой стих,
главица детска ще помилвам...
А любовта, която не спестих,
ще пламне ли по-силно?

И забелязал вече залеза,
аз бързам всичко да довърша,
но най-голямата мечта
мелачката на времето ще скърши.

Дали с последния си тласък аз
нов връх ще мога да достигна?
Дали, надвил умората,
храм нов ще мога да издигна?

Не ще ми стигне времето
за толкова неща бленувани
и вечно аз ще нося бремето
на всичките мечти изгубени.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me