uFeel.me
НЕ СЕ ЛИ УМОРИ...
Автор: bohem,  13 май 2011 г. в 00:14 ч.
прочити: 705

Животът ме решава в кръстословица -
отвесен ход… И пак хоризонтал…
Редуват се възходи с безизходици…
И ето ме – уж млад, но остарял…

Загледан там стоя, на кръстопътя му,
а вятърът му свири с контрабас,
отвял далече мислите разкъсани…
И все в посоки трудни тръгвам аз…

Вървя, поел в полетата изписани…
В квадрати празни все ме вкарва той…
С живота ми от време сме орисани
да спорим мъжки в ребуси безброй…

Животе мой, не се ли умори от мен…
Пусни ме да живея, както знам…
Посока съм избрал… До сетния ми ден
и себе си, и теб не ще предам...

Николай Дялков
Май, 2011 година
Гр.Тополовград

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me