uFeel.me
НЕ ИСКАМ...
Автор: bohem,  23 ноември 2010 г. в 00:24 ч.
прочити: 1023
Нямам нужда от много приятели...
                                   /Рашко Стойков/


Аз не искам светът да е мой…
И не искам в кашон да го крия…
Не желая да бъда герой…
Просто – себе си сам да открия…

Да усетя дали съм готов
през горяща дъбрава да мина,
щом дочуя приятелски зов…
И да бъдем в пожара двамина…

Да почувствам дали съм роден,
за да мога сълзите да пия
на приятел, във битка ранен
или влязъл във блато до шия…

И да видя Приятел… готов,
ако някой на прицел ме вземе -
мъжко рамо в живота суров
да опре неизменен до мене…

Не! Не искам светът да е мой –
да го крия в кашон за играчки…
Искам няколко, малко на брой,
но истински, верни приятели…

С тях под мъдрата, стара лоза
всяка вечер да бъда мечтател…
А изпадне ли някой в беда –
срещу него да има приятел…

И онази, с косата в ръце,
щом за мене покана изпрати,
на дружината вярна поне,
да остана в сърцата… Приятел…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me