uFeel.me
НАУЧИХ!!!
Автор: renika67,  15 декември 2012 г. в 22:16 ч.
прочити: 317

Научих се да бъда кротка!

По-блага, по-смирена, по-добра

В гласът ми винаги да има нежна нотка -

живот без фалш, без театър и игра...

 

Научих да прощавам всичко -

да няма погледи сърдити и стрели,

да няма думи дето принизяват ниско -

в сърцето рани правещи, игли...

 

Научих, че с прегръдка топла,

отключвам струйки, жажда за живот,

че всякое добро е нова дипла

във кармата на целият ми род

 

Научих, че най-малко струва

една усмивка и навремен жест,

че никой уважение не си купува,

а добрините спрягат името ти с чест...

 

Научих само със сърце да вземам -

и никога с протегната ръка...

Когато давам, неусетно трупам

със обич върнати прегръдки и блага

 

Научих от учителя ЖИВОТ -

добро и зло по равно ни се дава

заспиш ли нощем със загърбена злина -

ДОБРОТО утрините озарява!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me