uFeel.me
Морски рефрен
Автор: soni,  27 юли 2011 г. в 00:54 ч.
прочити: 195
Море, защо задъхано делфините прегръщаш?
Небе, защо разплакано в морето се завръщаш?
Земя, защо по плажа пясъчни коси разплиташ
и странно, бяла чайко, откъде сега долиташ?

Не знам защо рибарите без улов се завръщат,
а вечер гузно корабите към брега обръщат...
Защо самотни гларуси в просторите се реят?
И как далечни фарове през бурята светлеят?

Защо за дните в мислите си място не намирам,
а в нощите, безкрайните, тревожно все се взирам...
Защо мъглата дрипава със спомен се завръща?
Защо в дете изплашено съдбата ме превръща?

Небе, защо разплакано в морето се завръщаш?
Море, защо отчаяно сълзите му преглъщаш?
Земя, защо по плажа пясъчни коси разплиташ
и,странно, бяла чайко, накъде сега отлиташ?
       Соня Цветанова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me