uFeel.me
Море
Автор: Maria_Vergova,  9 януари 2010 г. в 12:56 ч.
прочити: 224

Някой  ден  аз  ще  дойда  при  тебе,  море.

Ще  пристъпя  по  топлия  пясък.

Прилив  лек  ще  погали  моите  рамене -

може  би  ти,  море,  си  ме  чакало?

Ще  прегърна  шумящите,  сини  вълни.

Те  подканящо  ще  ме  целунат  плахо.

И  за  кратко  и  аз  ще  стана  море,

песъчинка  от  морския  пясък.

Някой  ден  ще  остана  при  тебе,  море!

Ще  съм  бурна  вълна,  ще  съм  прилив.

Ще съм крясък на чайка,   ще  съм  морския  бриз

и  ще  шепна  със  глас  раковинен.

Като  морска  сирена  ще  спирам  в  нощта

всички  кораби,  тихо ще пея.

И  във твоите  топли прегръдки-вълни

с  теб,  море,  някой  ден   ще  се  слея
.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me