uFeel.me
Молитва
Автор: gdiana,  19 май 2012 г. в 19:13 ч.
прочити: 242

Прати ни, Господи, дъжд.

Не преглъщай сърдито

сълзите си облачни,

остави ги да рукнат на воля,

да окъпят Земята.

Нека измият тъгата

от лицето на паважа посърнал.

Нека прокудят бълхите

от козината на кучетата обездомели.

Нека потропат настойчиво

по прозорците на душите ни,

здраво залостени

зад  яките стени на самотата.

(Не виждаш ли, че само

на заспали се преструват

и  тайно чакат

да дойде да ги сръчка някой?)

 

Изплачи, Господи,

горестта си до последната капка!

 

А после,

закичи зад ухото си Слънцето.

И тогава,

току под  Дъгата,

от сълзите ти пречистена,

ще полегна смирено

върху тревите зелени

и дълбоко ще вдишам

на влажната пръст аромата…

О, благодатно усещане за Чудо!

От капчиците на росата ще отпия

и ще се превърна в ангел…

… или в пеперуда.

 

Амин!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me