uFeel.me
Метаморфоза
Автор: CAMODIVA,  25 ноември 2010 г. в 13:24 ч.
прочити: 410
Раздавах се, пилеех се без страх,
дарявах и последната си риза
на просяка, сред уличния прах.
На циганка харизах си чеиза.

Поделях хляба с всеки, като с брат,
на свой и чужд, с негаснеща надежда
ръката си подавах - порив свят,
за който право в рая те отвеждат.

Присъдата? Побъркан единак!
Негоден за живота днес мечтател,
наивно добродушен млад глупак,
повярвал сляпо в думата \"приятел\".

И ето ме сега - човек съм нов,
за правда и добро не се тревожа,
усмивката прикрива нрав суров,
надянат редом с новата ми кожа.

Приятел ми е всеки негодяй,
партнират ми величията с радост
и щедро ми предлагат лъвски пай...
Забравих за наивната си младост.

Илюзиите... ряпа да ядат!
А верните, човешки механизми
сърцето като червеи гризат,
че дните ми напразно се изнизват.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me