uFeel.me
Маскарад
Автор: Anq,  28 февруари 2012 г. в 22:31 ч.
прочити: 221

Харесвам много маскаради,

на тях с различна маска можеш да си всеки път,

да бъдеш ангел или дявол и никой да не разбере,

че всъщност си човек един и същ,

да бъдеш тайно в ъгъла потаен

или под прожекторите да блестиш.

 

Не е като в реалния живот

без маска да те виждат всеки път,

а всъщност само ти да осъзнаваш

колко си различен всеки ден,

да осъзнаваш ти единствен, че

ангел си за през деня и

дявол ставаш вечерта.

С едни да бъдеш глупав, влюбен и наивен,

с други хитър, дързък и студен.

 

Домът за теб да е убежище безценно,

единственото място, където маската си да свалиш

и пред познатото си огледало щом застанеш

да виждаш всъщност, че си ти.

 

И ето там единствено да се познаеш,

и погледа си дълго да не можеш да изместиш,

да мислиш, че един човек ще те заслужи само,

този който в душата поглед закове и види как

в студените очи замръзват твоите сълзи,

да види как понякога зад милата усмивка

е скрита болка и тъга,

да се опре на твоите гърди и да чуе,

че и в тях едно сърце тупти.

 

Тогава знам ще свърши този маскарад

и маските ми мигом ще изчезнат…

И думата ще имам само аз да казвам:

- Да такава съм, но съм си аз и се харесвам!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me