uFeel.me
МОРЕТО
Автор: dobromirpenkov,  19 май 2011 г. в 09:18 ч.
прочити: 312

МОРЕТО

 Никога
не съм виждал
бурно море -
как се мятат
вълните
и се сливат
вода и небе.

Но ме тегли
към тази стихия,
дето всичко руши,
към този
громол небивал
от стенещи вълни.
Все ме тегли
с тях да се слея,
да взема
от тяхната мощ,
от тяхната ярост
да взема
и да я превърна
в възторг!
Защото
край мене
много слънце
има
и толкоз
тихи дни,
но буря
все не ми
достига -
покоят
дните ми руши.

Затуй
все за морето
бурно аз
си мисля,
защото знам,
че да живея
в буря
все съм аз
орисан!

 12.03.2010 г.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me