uFeel.me
МОЛИТВА ЗА ДЪЩЕРЯ МИ
Автор: hair,  27 януари 2012 г. в 07:50 ч.
прочити: 398

Дали се преродих във дъщеря ми

или душата ми на две се раздели,

дали повикахме я с любовта ни

или сама при нас дойде?

 

Дали е в генетичен код послание

от дълга върволица прародители

и носи ли във себе си познание

от древни мъдреци-учители?

 

Дали ще я заключа във затвора

на преповтарящи се мои грешки,

или ще я пусна във простора

да бъде птица, а не пешка?

 

Дали ще имам дързост, воля

да я заведа, където никога не съм била,

или ще я пазя вечно моя

в пъшкул от опасения и самота?

 

Дали ще може дръзко, ясно

да казва своите и  “да” и “не”

или ще се лута бясно

в кълбо от колебания и страхове?

 

Ще има ли тя своите любови

и върли, страшни врагове,

ще и тежат ли нечии окови

или ще има собствени криле?

 

На тебе Господи се моля

не ги прекършвай, ако тя лети,

и дръж ръката и в неволя

и дай и дълги и щастливи дни!

 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me