uFeel.me
МОЕТО ЮЛСКО УТРО
Автор: melodia,  1 юли 2011 г. в 17:30 ч.
прочити: 241
Лятно утро в град далечен, тънещ в дъхава прохлада
на планината Стара, душата си разтвори,
любопитно се загледа и прие с  надежда и симпатия
едно момиче, идващо от столицата с диплома на доктор в джоба ...
Костюмче - бяло, чанта и обувки - в огнено червено,
усмивка, грейнала в очите. И - вълнение, естествено!
Първи юли срещнах там, на първото работно място.
В кабинета ... тогава също беше петък  ...
... Спомени кръжат, кръжат - не си отиват ...
И виждам на екрана на живота как дните ми
изнизват се, като  маниста, пръснати с замах,
със звънък смях и младостта отива си ... отива си ...
А на каменния бряг, обхванати от трепет,
други чакат днес да зърнат, във ръце с китари
огнения диск на Слънцето, изгряващ в злато над морето, старото ...
Добре дошло си, юлско утро! И ... не си забравено!

2011-07-01

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me