uFeel.me
МАЙЧИНА ГОРЕСТ
Автор: texima.ltd,  15 юли 2010 г. в 16:00 ч.
прочити: 333
Пред тебе, майко от Родопа,
застанах плахо и виновно,
че тъй отрудена и толкоз малка
издържаш тежката неволя.

Петима носила си под сърцето,
двама бог решил да прибере,
а ти с пресъхнали очи от мъка
се питаш - как без тях да продължа?

Товарът е човешки непосилен,
безмилостно превил е твоя гръб,
но ти не хулиш Бог, вина не търсиш,
преглъщаш загубата си насила.

Без сълзи, само в погледа тъга,
изплака с думи гореста си.
Пред тебе  свел чело върхът
с твоята мъка да е съпричастен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me