uFeel.me
"МЪНИЧКА СНЕЖИНКА БЯЛА...\"
Автор: Krassimira_Stoynova,  27 януари 2013 г. в 08:22 ч.
прочити: 1008

С рокличката от тензух

и със тюлени чорапки,

с шапка и с венче от пух

и със плитчиците малки,

аз бях средната снежинка

с две снежинки отстрани –

тази чернобяла снимка

памтивек в албум седи.

Въпреки че все немее

с черно-белия си фон,

прави ми да оживее

стар читалищен салон.

Тъмновишнева завеса

бавно плъзга се встрани,

почва детската пиеса

със снежинки и елхи.

Зад кулиси вледенени,

тръпнем в рокли от тензух,

а родители големи,

с опнат врат и цели в слух,

чакат ни да се явиме,

танца ни да оценят

и с палтата, че е зиме,

после да ни облекат.

Как танцувах още помня

със снежинките-сестри,

танца в такт и с проста форма –

на едно, на две, на три;

как родители, стаени

по столовете, в захлас,

гледаха ни възхитени,

ръкопляскаха на нас!

Бяла музика, пригодна,

още звучи в танц-балет,

но словата само помня

в първи ред от пръв куплет:

„Мъничка снежинка бяла

от небето долетя.....” –

паметта ми е отвяла

стихчето ѝ – за беда.

„Мъничка снежинка бяла

от небето долетя.....”

Някой татко на раздяла

с апаратче ни щракнà.

„Мъничка снежинка бяла

от небето долетя...” –

детска сценка оживяла,

пак във снимката влезнà!

 

3.03.2011

Колумбус

 

 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me