uFeel.me
Лодката
Автор: severianin,  1 август 2012 г. в 08:52 ч.
прочити: 196

“Да, аз съм в лодката. Водата

не може нищо днес да ми направи.

Но как да ми е хубаво, когато

народът ми в дълбокото се дави?”

СААДИ

 

 

Приижда кална, пенеста, водата

и духа вятър, и дъждът не спира...

И лодката започна да се клати,

на дъното й влага се събира.

Народът ми се дави, изход няма –

водата идва, мътна и жестока,

а лодката...

О, Боже – лодка няма!

Тя, лодката, е зрителна измама.

 

И аз цапуркам с другите в дълбокото...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me