uFeel.me
Лека от мъка
Автор: marlene,  24 юни 2011 г. в 22:05 ч.
прочити: 218

Изгаря утробата - нестинарска жарава,
а е празно, по-празно от смърт е дори,
поглед угаснал в сòлници черни заравяш -
нероденият ден от солта по-малко кърви.

Безгласно надвикваш монотонни камбани,
проглушили нощта със свиреп реквием.
И си лека от мъка. Перце, във паяжина хванато.
Папирус със нежност, от вина обгорен.

Протягаш ръце - хоризонта да стигнеш,
там тича слънцето с малки, боси петички.
Полюшва къдрици във светло изригнали
и се смее. И там, сред птици, се учи да срича.

С изпръхнали устни тихо шепнеш на Бога -
молиш за глътчица сън, за спокойствие само,
където има смисъл от твоята топла утроба
и полъх от ангелски глас с обич докосва те: Мамо!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me