uFeel.me
Лазаров ден
Автор: sofia_air,  7 април 2012 г. в 05:39 ч.
прочити: 318
От дъхав зюмбюл и дребна иглика, от здравец зелен и жълт минзухар, венец си надипли мома Лазарица. В очи й приседнал небесен лазур. Сърцето и в светнала радост подпърхва. Досущ, като птичка във пролетен ден. Подел песента й ветрецът я лъхва, игриво я праща на личен ерген... Гласът й отправя молитва за здраве. Богат берекет да полази рода. Сърцетo обаче за друго припява... Към него... kъм него лети песента. И всичко във радостен ритъм пулсира - природа и хора, та слънцето чак! Гласът на камбана изпълва простора. Хей, Лазаров ден е на нашия праг!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me